Aktuality

10.10.2016

KORUNKA LUHAČOVICE společně s Radiem KISS PUBLIKUM iniciovali další darování krve.

Na výzvu Půl litru naděje reagovalo ve Zlíně sedm desítek lidí. Ti přišli ve čtvrtek 6. října darovat krev do Krajské nemocnice Tomáše Bati. Někteří dobrovolníci se zapsali také do registru dárců kostní dřeně a darovali do této databáze zkumavku krve.

Do zlínské transfuzní stanice během dopoledne dorazilo 70 dárců, z čehož 31 přišlo darovat krev poprvé. Do registru dárců kostní dřeně se podařilo získat 24 nových potenciálních dárců. Mezi nimi nechyběli ani vybraní hráči fotbalového týmu
FC FASTAV Zlín a hráči univerzitního týmu amerického fotbalu ZLÍN GOLEMS.

Fotbalisté FC FASTAV Zlín se do výzvy zapojili opakovaně. Tentokrát do nemocnice dorazil Jakub Jugas, Marek Jordan a Vukadin Vukadinovič. „Kluci se při této příležitosti zapsali do registru dárců kostní dřeně a prošli si celé transfúzní stanici na KNTB. Vybrané příchozí návštěvníky jsme obdarovali vstupenkami na další domácí zápas s Bohemkou, šálami a dalšími drobnými dárky,“ řekla ředitelka KORUNKY LUHAČOVICE Veronika Záhorská.

Na darování krve dorazili v týmových dresech také hráči univerzitního týmu amerického fotbalu GOLEMS ZLÍN. Ti se podobných akcí účastní pravidelně a už nyní přislíbili, že se do darování krve zapojí také při plánované únorové výzvě.

Do zlínské transfuzní stanice dorazili také dobrovolní a profesionální hasiči
ze Zlínského kraje, kteří se k charitativním akcím KORUNKY LUHAČOVICE pravidelně připojují. „Tentokrát jsme měli velkou radost z nově zapsaných dárců krve i z těch, co se zapsali do registru dárců kostní dřeně. Těchto dobrovolníků není nikdy dost, proto budeme v našich akcích nadále pokračovat,“ dodala Veronika Záhorská.

Výzva Půl litru krve se konala také ve Vsetíně, kde přišlo na osm desítek dárců krve.
V pondělí 10. 10. 2016 akce vyvrcholí v Uherskohradišťské nemocnici.

TISKOVÁ ZPRÁVA| ZLÍN | 7. ŘÍJNA 2016  - Korunka Luhačovice, z.s.

 

Děkujeme všem kdo se na akci podílí.

 

 

 

 

Zpět

Hlavní partner: