Aktuality

30.12.2016

Krajská zdravotní podpořila díky prodaným kabelkám Nadaci pro transplantace kostní dřeně

Charitativní bazar kabelek "Kabelkománie" v Krajské zdravotní, a. s. - Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem, o. z. proběhl 1. prosince 2016 v rámci adventního koncertu v atriu nemocnice a skončil velkým úspěchem. Ve prospěch Nadace pro transplantace kostní dřeně putovala částka 59 123 Kč, když se předtím organizačnímu týmu z ústeckého transfuzního oddělení podařilo nashromáždit od dárců přes dva tisíce kabelek.

"Částka získaná prodejem darovaných kabelek umožní vyšetření téměř 40 potenciálních dárců kostní dřeně. Děkujeme všem za podporu a přispění. V budoucnu se pokusíme tuto akci zopakovat," řekla Martina Chládková za tým transfuzního oddělení ústecké Masarykovy nemocnice - Dárcovského centra Českého národního registru dárců dřeně v Ústí nad Labem.

"Smekám před organizátorkami. Úžasná částka a úžasná akce. Moc děkujeme všem, kdo se na akci podíleli," reagovala na zprávu o částce zaslané na bankovní účet Nadace pro transplantace kostní dřeně Ing. Petra Matušková, projektová manažerka nadace.

V roce 2017 uplyne 25 let od vzniku Českého národního registru dárců dřeně (ČNRDD). Transfuzní oddělení ústecké Masarykovy nemocnice a nemocnice v Mostě s ním od počátku spolupracují jako dárcovská centra. S ústeckým dárcovským centrem kooperují náběrová střediska v nemocnicích v Teplicích a v Děčíně.

"Spolupráci s ČNRDD, který jako pátý registr na světě získal a už dvakrát obhájil mezinárodní akreditaci, považujeme za prestižní záležitost," zdůraznila Zdena Lošáková z ústeckého transfuzního oddělení, spoluorganizátorka Kabelkománie.

 

Fotografie naleznete na www.kzcr.eu

Zpět

Hlavní partner: